Winterkoninkjes

Klik op de afbeelding voor groot formaat

Deze twee jonge winterkoninkjes zijn gefotografeerd ergens in de Uitkerkse polder, eerst zaten er drie naast elkaar maar was te laat bij het afdrukken.
De winterkoning is één van de kleinste broedvogels in Europa. Met zijn opgewipt staartje en heldere zang is het een opvallende verschijning.
De winterkoning eet vooral insecten, spinnen, duizendpoten en larven die van bladeren en takjes worden geplukt, dicht tegen de grond aan
Bron: Natuurpunt.be