Computer & Internet

Wat is Tumblr, en hoe werkt het?

Tumblr is een microblogging-systeem en sociaalnetwerksite, in 2006 ontwikkeld door David Karp en Marco Arment. Het bedrijf Tumblr Inc. is begin 2007 opgericht en in 2013 overgenomen door Yahoo!.

De website stelt gebruikers in staat om tekst, stilstaande en bewegende beelden, citaten, links en geluidsopnamen in een „tumblrlog“ openbaar te maken. Gebruikers kunnen blogs van andere gebruikers volgen. Een groot deel van de functies van de website is toegankelijk vanaf het “dashboard”, waar de inhoud en berichten van de gevolgde blogs gebundeld verschijnen.

Geregistreerden, ook wel Tumblrs genoemd, kunnen de bijdragen van anderen bewerken (re-bloggen), overnemen, of als favoriet aanmerken. Men kan andere bloggers volgen zodat bijdragen in het dashboard zichtbaar zijn. Dit komt ook bekendheid van eigen werk ten goede. Tumblr biedt gebruikers de mogelijkheid om tijdens het surfen op internet met een enkele ‘druk op de knop’, of via e-mail, inhoud van het Tumblr-blog te publiceren. Tumblr is een van de snelstgroeiende blogsites. In mei 2013 werd de site overgenomen door Yahoo! voor een prijs van 1,1 miljard dollar.

http://frankymonte.tumblr.com/post/154494034406/würth-calender-2017